www.trioda.com

Forum mi艂o艣nik贸w lamp i retro radiotechniki
Teraz jest Pt, 15 grudnia 2017, 20:37


Strefa czasowa: UTC + 1




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 745 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: So, 4 kwietnia 2015, 06:43 
Offline
4 posty
4 posty

Do艂膮czy艂(a): Wt, 3 marca 2015, 14:23
Posty: 4
Lokalizacja: Szczecin
Witam mam problem jak ustawi膰 fuse_ bity w programie MkAVrCalculator


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 4 kwietnia 2015, 10:04 
Offline
1875...2499 post贸w
1875...2499 post贸w
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): Pn, 1 stycznia 2007, 23:18
Posty: 2084
Lokalizacja: Trzcianka/Pozna艅
Po odczytaniu fuse-bit贸w fabrycznie nowego mikrokontrolera powiniene艣 w oknach HEX dosta膰:
0x62 0xDF 0xFF.
Je艣li to si臋 zgadza, to wpisz tam:
0x9F 0xDB 0xFF dla U2
0xE0 0xD9 0xFF dla U1

_________________
Tomek

Je艣li nie masz pomys艂u na 1% podatku, zerknij tutaj


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 4 kwietnia 2015, 13:38 
Offline
4 posty
4 posty

Do艂膮czy艂(a): Wt, 3 marca 2015, 14:23
Posty: 4
Lokalizacja: Szczecin
Dz臋ki za tak pr臋dk膮 odpowied藕 przeanalizuje ten wpis. Jestem zielony w programowaniu i wszystkie informacje staram si臋 analizowa膰 bo wielu pdstaw nie rozumowm. Syn kupi艂 ten kit 5257 osobno p艂ytk臋, elementy i scalaki zaprogramowane okaza艂o si臋 偶e procki s膮 藕le zaprogramowane. Obecnie staram si臋 zaprogramowa膰, ewentualnie od kogo艣 mog臋 odkupi膰. Pozdrawiam 偶ycz膮c zdrowia weso艂ych 艣wi膮t i dyngusa.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 11 kwietnia 2015, 08:44 
Offline
4 posty
4 posty

Do艂膮czy艂(a): Wt, 3 marca 2015, 14:23
Posty: 4
Lokalizacja: Szczecin
Witam. Po wgraniu fuse-bit贸w w programie MkAvrCalculator (w ramce "Fuse i lock bity") wpisa艂em
LOW 0x9F, HIGH 0xDB, Extended 0xFF dla U2
LOW 0xE0, HIGH 0xD9, Extended 0xFF dla U1
I chyba zablokowa艂em scalak. Czy tak to mia艂em zrobi膰 czy inaczej.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 11 kwietnia 2015, 11:16 
Offline
1875...2499 post贸w
1875...2499 post贸w
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): Pn, 1 stycznia 2007, 23:18
Posty: 2084
Lokalizacja: Trzcianka/Pozna艅
Wygl膮da dobrze. U1 jest ustawiany na taktowanie przebiegiem FCK podanym na XTAL1 z U2, wi臋c to normalne, 偶e po zaprogramowaniu przestaje by膰 widziany przez programator.

_________________
Tomek

Je艣li nie masz pomys艂u na 1% podatku, zerknij tutaj


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 11 kwietnia 2015, 16:22 
Offline
4 posty
4 posty

Do艂膮czy艂(a): Wt, 3 marca 2015, 14:23
Posty: 4
Lokalizacja: Szczecin
Dzi臋kuj臋 za tak szybk膮 odpowied藕 zobacz臋 jak b臋d臋 si臋 lepiej czu艂. Pozdrawiam.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So, 28 listopada 2015, 12:24 
Offline
25...49 post贸w
25...49 post贸w

Do艂膮czy艂(a): Cz, 14 stycznia 2010, 20:57
Posty: 33
Witam Szanownych Koleg贸w po d艂u偶szej przerwie.
Chcia艂bym odgrzeba膰 troch臋 ten temat; zebra艂o mnie na generator z tego w膮tku. Kity nie s膮 ju偶 dost臋pne w ofercie AVT, a ja s艂abo stoj臋 z mo偶liwo艣ci膮 zaprogramowania procesor贸w (laptop z win8 i 10, bez portu lpt do stk200). Czy komu艣 z Was drodzy forumowicze mo偶e zosta艂y przypadkiem ostatnie egzemplarze, lub zechcia艂by pom贸c w zaprogramowaniu ich? P艂ytk臋 sobie wydziergam, ale je艣li komu艣 zalega, to te偶 ch臋tnie mog臋 przytuli膰 :)

Pozdrawiam
maciejgo


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt, 11 grudnia 2015, 12:02 
Offline
25...49 post贸w
25...49 post贸w

Do艂膮czy艂(a): Cz, 14 stycznia 2010, 20:57
Posty: 33
Posk艂ada艂em generator, ju偶 mo偶na programowa膰 atmegi, no i wracam do pytania z poprzedniego posta - czy mog臋 prosi膰 o pomoc we wgraniu plik贸w?

Pozdrawiam


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 艢r, 23 grudnia 2015, 21:32 
Offline
1 post
1 post

Do艂膮czy艂(a): 艢r, 30 wrze艣nia 2015, 22:31
Posty: 1
Dopiero co sko艅czy艂em sk艂ada膰 ten generatorek, wi臋c mog臋 zaprogramowa膰 uk艂ady dla Ciebie.
Je艣li nie jeste艣 z Warszawy to mog臋 kupi膰 2 procesory (http://elektronika-sklep.pl/sklep/p154, ... 3a-pu.html), zaprogramowa膰 i wys艂a膰.
Zap艂acisz tylko raz za przesy艂k臋.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Cz, 7 kwietnia 2016, 21:29 
Na dzie艅 dzisiejszy nie warto sk艂ada膰 takowego generatora gdy偶 za oko艂o 200z艂 mamy ju偶 takie cudo: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... A&_sacat=0


G贸ra
  
 
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 745 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegl膮da forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten dzia艂: Brak zidentyfikowanych u偶ytkownik贸w i 1 go艣膰


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL