Po pierwsze, skoro otwarcie przyznajesz, ze srednio znasz sie na elektronice, to polecam, by Twoj kolega przeczytal (jesli go nie zna)
ten artykul autorstwa kolegi forumowego Painlusta o mierzeniu traf glosnikowych. Niech pomierzy trafo i ustali przekladnie -- bedzie mozna wtedy zweryfikowac, czy to trafo rzeczywiscie nadaje sie pod 4xEL34 jak piszesz.
Po drugie, zrob i wrzuc zdjecia. Ale ale -- zmniejsz je, zebys nie wrzucal plikow po 1MB. Wystarczy zdjecie ca. 1024x768 (lub mniej) zapisane jako jpeg lub png. Sprobuj, by zdjecie nie przekraczalo 80kb.
Po trzecie, wartaloby wrzucic schemat tego wzmaka. Na razie jestem w pracy i nie mam czasu szukac, wiec proponuje, zebys wpisal w google haslo i znalazl schemat. Pomoze to w ustaleniu ew. przyczyn takiej a nie innej pracy wzmacniacza.
Po czwarte, dobrze byloby sprawdzic stopien zuzycia tych EL34 -- moze ktos w okolicy dysponuje miernikiem DIY lub innych to bedzie mogl zbadac stopien emisji tych lamp.
Poza tym, powodzenia

I uszy do gory -- mysle, ze to moze jeszcze zagrac.
EDIT: teraz doczytalem
termitu napisał(a):
wkłądac tylko dwie lampy bo twierdzi , ze trafo sieciowe jest za słabe i nie uciągnie 100W a cała wzmacniacz jest 100 Watowy
Mam nadzieje, ze tak nie zrobiles, bo mogles je spalic. Pomierz to trafo i wtedy bedziemy widziec, czy to, co ten Twoj magik nawinal -- do 50W czy do 100W. Przy okazji -- staraj sie jednak pisac gramatycznie! Kropke i przecinek daje sie zaraz po wyrazie -- tam nie ma byc prawa spacji miedzy nimi...